woensdag 9 oktober 2024

Jabikspaad dag 10 25 km

 

NA een goede nachtrust bij Vrienden op de Fiets in Blokzijl en gisteravond een zeer goed en voor een redelijke prijs een drie gangen menu te hebben gehad, wandel ik deze dag naar Hasselt.Het eerste gedeelte gaat over de Duinweg, die misschien vernoemd is naar iemand maar het bordje ontbrak, wat me al gemeld was. Wel zag ik aan de einder het gebied van Sint Jansklooster wat een beetje glooiend is. Onderweg was de weg wel wat vuil met modder, daar men het mais al van het land gehaald had en het gras had ingekuild.
In Sinr Jansklooster was ik laats ook al doorgekomen toen ik Rondje Overijssel fietste. In Heetveld na tien kilometer wandelen heb ik mijn meegekregen stukje koek opgegeten. Tussen Heetveld en Barsbeek is Geologisch zwerfstenen monument, maar de omtrek van ScandinaviĆ«  was niet duidelijk te zien. Voorbij Barsbeek ging het over de oude zeedijk en later langs het Zwarte Water over een kade die slecht te belopen was. Met het veer over naar Genemuiden en daar een kop soep genomen en daarna een stempel in het oude gemeentehuis gehaald. Hiervandaan ging het pad over de Hasselterdijk en zag je nog heel lang de grote uitbreiding van het industrieterrein van Genemuiden. In Hasselt aangekomen op zoek naar de bushalte voor vervoer naar Steenwijk via Zwartsluis. Nam in Hasselt een eerdere bus en moest een half uur wachten in Zwartsluis, de rit ging langs Giethoorn waar geen mensen instapten. In Steenwijk moest ik met vervangend busvervoer naar Wolvega omdat de treinen niet reden wegens onderhoud. Om kwart voor zes was ik weer thuis, na een boeiend wandeling van twee dagen.










zondag 6 oktober 2024

Jakobspaad dag 9 27 km

 

Vanmorgen ben ik via een alternatieve route naar Wolvega gereden omdat de A6 tussen Joure en Heerenveen deels afgesloten is. Om 11.00 u is mijn wandeling begonnen een heel stuk door Wolvega naar Sonnega en daar langs de bosrand over een groen pad richting de Linde, waar ik het fietspad naar Oldemarkt volgde. Wel moest ik over een pontje dat voor mij aan de goede kant lag. Halveryzag ik dat er fietsers achter mij aan kwamen en er ook over moesten, maar ik had al zo’n end zwaar gedraaid dat ik ben maar verder gegaan. In Oldemarkt op een bankje mijn broodjes opgegeten. Onderweg had ik mijn jas al uitgedaan en om mijn middel gebonden. Dan kwam het Lange pad en een afgesloten weg maar ik kon er wel langs, men was bezig het fietspad te vernieuwen. Naar Kalenberg was een mooi smal fietspad door de natuur, maar wel erg stil. Er was niets open in Kalenberg dus maar verder wandelen naar Nederland. Daarvandaan over een groen pad langs een vaart naar Blokzijl, waar ik bij Vrienden op de Fiets overnacht. In het gastenboek zag ik dat ik hier op 7 augustus 2007 ook met Jaap overnacht heb toen we de NAP route gefietst hebben.