zaterdag 21 september 2019

Roemenië dag 11

De laatste reisdag vandaag in Roemenië van Efori naar Bukarest. De route gaat hoofdzakelijk over de snelweg van Constanta naar Bukarest. Eerst rijden we nog door een gedeelte van de Dobrogei met zijn glooiende heuvels, maar we bereiken na 40 km het dal van de Donau en gaan over een tak van de rivier over een mooie oude brug en komen in Walachije. Verderop na 18 km is nog een brug over een tak van de Donau en de tolpoorten voor het betalen van de tol. Dan komen we in een uitgebreid vlak gebied, de graanschuur van dit land. De velden  zijn al zwart en kaal, alleen op enkele velden scharrelen oude boertjes met paard en wagen om de resten van de oogst op te rapen. Het zullen wel Roma's zijn die dat doen. Soms wordt er nog volop geoogst en rijden er diverse combine's op het land en staat er een rij vrachtwagens klaar om de oogst te vervoeren. Dat vervoeren gaat vervolgens soms met de trein de havens en anders naar de silo's die hier en daar in het veld staan. Het zijn hier onnoemelijk grote lappen grond en op een enkele veldern staan nog zonnebloemen, wat een mooi gezicht is.
We komen aan in de miljoenen stad Bukarest en stappen uit de bus om een rondwandeling in de oude stad te maken en daar te lunchen. Na de lunch  gaan we weer met de bus voor een tour door de stad, nadat we de orthodoxe kerk bekeken hebben, waar een huwelijk gevierd wordt, ook staat er buiten alweer een volgend paartje klaar voor de kerk. We rijden niet langs het parlementsgebouw, want voor het gebouw zijn optredens van muziekgroepen. Wel komen we langs de triomfpoort en gaan dan naar het hotel.
Een ieder heeft het eind van de middag om zelf te bepalen wat te doen. Dat is soms uitrusten of een wandeling door het park of de stad. Om zeven uur gaan we weer eten in een gelegenheid in het park. We lopen terug naar het hotel om een cabareteske voordracht van Siet aan te horen over onze reis die we gemaakt hebben. Het is een voortreffelijke weergave van ons gezamenlijk ervaren van de reis. Ook Ali spreekt nog een dankwoord wat ons allemaal goed doet. Enkelen zoeken nog een plek voor een afzakkertje in het park En zo sluiten we deze dag af en bijna onze reis.








Geen opmerkingen:

Een reactie posten