vrijdag 13 september 2019

Roemenië dag 3








Gisteravond ging voor veel reizigers het lichtje al gauw wat lager gaan branden en vertrok men na de ook weer warme avondmaaltijd snel naar hun nachtadres. Vaak worden de gasten daar ook nog weer onthaald met wat eten en drinken.
De nachtrust was goed en deed velen weer opstaan behalve voor Kees die op bed bleef. Ook twee anderen bleven liever thuis en gingen niet mee met de bus naar Sfantu Gheurghe de hoofdplaats van de provincie. We kregen daar de mogelijkheid om naar het diaconale centrum om daar geïnformeerd te worden over hun werkzaamheden en de verzorging van ouderen en behoeftigen. De anderen gingen naar het museum om over de geschiedenis van de bevolking van deze streek de Szekler de grensbewakers te horen en te zien. Het was een mooi gebouw en een prachtige uitstalling. Maar het interessantste was de lezing van Giel.
Daarna gingen we met elkaar naar het ziekenhuis waar Andrea werkt en moesten sloffen over de schoenen aantrekken en een overjassen aan om op de neonatologie te mogen bezoeken.verder gingen we nog naar de  KNO afdeling van Andrea. Dichtbij het ziekenhuis gingen we naar een restaurant om te eten dat ons goed smaakte, maar wij zijn gewend het wat warmer te eten. Terug naar de bus gingen we naar Brasov om de stad Kronstad een van de zeven Burgtsteden in Transsylvanië te bezien. Het was een klein stukje lopen naar het centrum, waar die dat wou met Rob en Giel een rondleiding kregen. Vanwege het mooie warme weer bleef het bij het bezichtigen van de Zwarte Kerk, die overeind was gebleven na de grote brand van de stad in 1689. In de kerk waren bijzondere banken waarvan de rugleuning gedraaid konden worden, om de ene keer naar het altaar en de andere kant naar het orgel te kunnen zitten. In de drie beukige kerk waren ook prachtige oude banken van de gilden met beschilderingen. Er mochten geen foto's gemaakt worden maar heb toch een enkele gemaakt om jullie een indruk te geven. Terug met de bus vielen velen toch wel in een slaapje en  zo kwamen we weer aan in Nagyajta waar men bezig was met de BBQ en wij konden nog wat bijkomen van de dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten