zaterdag 14 september 2019

Roemenië dag 4

Het werd gisteravond weer een vrolijke boel, nadat we van het rijkelijke BBQ gegeten hadden, waar ze 8 verschillende salades zelf bij hadden klaargemaakt. Ook werd er rijkelijk in kleine glaasjes drankjes geschonken die aan het eind van de avond niet allemaal leeg gedronken waren omdat het wel erg scherp was. Maar er waren ook wel andere verfrissingen en na het nuttigen van het vlees kwamen de eigen gemaakte koekwerkjes weer op tafel. Na het uitwisselen van de cadeautjes hield de vrouw van de dominee Joeta een korte presentatie over het huis dat als diakonaal centrum zal worden ingericht.
Levente kwam daarna met zijn accordeon om de zang te begeleiden, wat natuurlijk ook aanleiding was om de benen in beweging te brengen, nadat een deel van de tafels waren verwijderd. Het werd zoals ook de vorige keren een gezellige avond. Tegen twaalf uur gingen wij naar ons slaapplek.

Vanmorgen werden we alweer om kwart voor acht verwacht voor het ontbijt, om dan om half negen het afscheidsceremonie met onze gasten te hebben en het maken van een gezamenlijke foto. Het lukte om op tijd te vertrekken naar Prejmer waar we zullen overnachten.
Vanmorgen gingen we eerst naar Prejmer om daar de Weerkerk te bezichtigen, waar Giel ons tekst en uitleg gaf over de graaf gebleven ommuring van de kerk met 170 vluchtwoningen die in de muur gebouwd gebouwd zijn. Het was een zeer mooi geheel dat we met plezier bekeken hebben.

Toen gingen we op weg naar ons volgend doel, met de planning om daar het middagmaal te gebruiken, via een mooie route door de Karpaten over weg nr 10. Halverwege was een viaduct dat half afgesloten was met rotsblokken om auto's breder dan 2 m geen toegang te geven. De buschauffeur kon niet onbeschadigd langs de blokken komen en keerde de bus om weer 60 km via de kronkelige weg met haarspeldbochten terug te rijden, zodat om 13.00 uur weer op ons uitgangspunt  na het bezoek aan de kerk terug waren. Nu zouden we de route nr 1 volgen door de Karpaten, waar een aantal toeristen dorpen liggen waar nogal een een "Stau", file voorkomt en dat was vandaag ook het geval, zodat we niet hard opschoten. De chauffeur heeft ook zijn verplichte rust, maar het lukte niet een geschikte plek te vinden. Pas om half vier was er een plekje bij een tankstation om even te rusten en een drankje en broodje te kopen. Zo kwamen we pas om half zeven bij ons overnachtingsadres.

We konden nog niet in het nieuwe gebouw van het hotel overnachten omdat het nog niet afgebouwd was en werden in het Pensiunea Casa Matei over de kamers verdeeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten