zondag 15 september 2019

Roemenië dag 5

Het is vandaag zondag, maar wij hebben geen idee meer welke dag het is. Gisteravond hebben we een uitgebreide maaltijd gehad en goed geslapen. Vanmorgen stonden we weer om negen uur klaar om met de bus naar Tulces te rijden. Het landschap waar we door rijden is erg vlak met hele grote velden waar of mais, koren of zonnebloemen op staan. Wat de korenvelden betreft die zijn al geoogst en zien er dus zwart uit, de maïsvelden staan nog, alhoewel er ook al geoogst wordt. De zonnebloemen zijn vaak uitgebloeid maar op een enkel veld bloeien de bloemen nog en dat is vanzelf een mooi gezicht. De agrariërs onder ons hebben wel de nodige zaken over de velden en het materiaal te zeggen, maar dat is vaak wel interessant, alleen kan ik het hier niet allemaal opschrijven.
De vorige dagen hebben we al verschillende mensen gehad die misselijk of wagenziek waren en ook vandaag gebeurde dat weer dat er een enkeling over moest geven. Soms dachten we dat we wat verkeerds gegeten hadden, maar de vermoeidheid speelt misschien ook een rol. Andrea had geadviseerd om veel te drinken en goed de handen te wassen, ook hebben we vanmorgen een extra stop gemaakt om even wat te bewegen.
Zo kwamen we om twaalf uur bij de veerboot aan die ons over de Donau moest varen, maar het lukte niet met de klaarliggende voor over te varen, waar al twee vrachtwagens op stonden. We moesten een uur wachten om overgezet te kunnen worden, maar dat was geen probleem er was daar genoeg te beleven en een bekertje koffie te kopen.


Hiervandaan reden we naar Niculjel om de opgraving van een Romeinse kerk te bezien waar in de crypte drie martelaren begraven lagen uit 313 na Christus. Het was helemaal door een modern gebouw als museum opgezet en kregen van Giel en Rob natuurlijk de nodige uitleg.
Een aantal kilometers verder hebben we lunch gehad van soep en slaschotel en konden daarna rijdend langs de Donaudelta van hoger gelegen weg dat mooi zien en aan de overkant lag Ukrajina of Texel Oekraïne. In Tulcea aangekomen hebben we het museum bezocht over de  Donaudelta, over het landschap, de flora en de fauna en de vissen in het water in het bijzonder de steur. We konden dat in het aquarium mooi bekijken en n zelfs tussen de vissen staand een foto maken.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten