dinsdag 17 september 2019

Roemenië dag 7

Na gister een heerlijke dag gehad te hebben en 's avonds nog weer een stukje op de boulevard gewandeld te hebben kregen een warme nacht voor de boeg. Bij het ontbijt om acht uur was iedereen wel weer present. We vertrokken om negen uur naar Babadag om een moskee te bezoeken een van de oudsten in dit gebied dat heel lang door de Turken was ingelijfd. Het duurde even voor de imam kwam en we bekeken dan eerst maar het gebouwtje ernaast een mausoleum met grafkist van de bouwer van de moskee. Om de moskee in te gaan moesten de schoenen wel uitgedaan worden. Giel vertaalde het verhaal van de imam en daarna werd men uitgenodigd om aan het gezongen gebed deel te nemen, wat voor sommigen een bijzondere ervaring was.

Verder ging de reis naar Ensila om een zeer oude burcht van Genuezers te beklimmen en van het uitzicht te genieten.  Door onoplettendheid van Rob waren we de zijweg al voorbij gereden en moesten ook stoppen vanwege een file. Gelukkig kon de chauffeur de bus terug rijden en draaien bij een smal zijweggetje. Van de burcht was alleen de ommuring over maar er was ook een klein gebouwtje met informatie.

Daar vandaan gingen we naar het lunchadres, waar we weer een uitgebreide maaltijd ontvingen.
Daarna reden we naar Istrië om de opgravingen van de Romeinse stad, die oorspronkelijk door de Grieken gesticht was te bezien. Dit was een zeer groot gebied met opgravingen van de oude Romeinse stad en een groot museum gebouw met vondsten die er gedaan zijn. Binnen in het museum was het door het glazen daken loei heet en we waren blij buiten een beetje wind te voelen.

Toen werd het tijd voor het laatste stukje naar het hotel in een dorpje even voorbij Constanta waar we vanaf de autoweg een mooi gezicht op hadden. Het hotel ligt aan de wandelboulevard met uitzicht op zee, en vanzelf moest er een duik in de Zwarte Zee genomen worden om lekker op te frissen. Het zeewater is 28gr en de luchttemperatuur was gezakt naar 23 gr ,Het strand is aardig breed, maar tegen de boulevard aan is het een grote vuilnisbelt zoals ook langs de wegen het geval is met veel plastic afval en zwerfvuil.
De avondmaaltijd was prima vooral het fruit dat we toe kregen. Het hoogseizoen is hier voorbij dus is het wel aardig rustig en zijn veel hotels al gesloten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten